graviditetshysteri.

Jag är gravid i vecka 30 nu och inser att jag inte köpt en enda grej till bebisen. Jag har köpt några mammakläder, det är allt. Sen har vi i och för sig ärvt och fått låna saker av släkt och vänner.
Brukar inte vara ute på gravidforum och läsa, men idag har jag gjort det och inser hur hysterin råder för många.
Inför förlossningen oroar jag mig inte speciellt mycket, det kommer ju lösa sig. Och jag kommer ju vara i vana händer. Smärta räknar jag med. Jag är till och med beredd att ha så ont, så jag kanske misstänker att döden är nära, men jag är ändå inte orolig. Kvinnor har klarat av detta i alla tider utan alla moderna hjälpmedel vi nu har att tillgå. 

Men jag inser att jag snart måste börja med någon slags inköpslista inför förlossningen. En del saker måste man helt enkelt ha.

En gång skall du vara en av dem som levat för längesen.

Min farmor var den finaste personen jag lärt känna. Imorse gick hon bort, bara 65 år. Igår fick jag sitta på hennes säng, hålla hennes hand och krama hennes kind en sista gång. Hon frågade mig om hon skulle dö och jag visste inte vad jag skulle svara. Hon viskade att hon inte ville dö, men hon ville inte heller leva. När jag såg henne, stålfarmor, ligga liten och sliten och med stora smärtor, så förstår jag precis vad hon menade. Just nu gör det så otroligt ont när jag tänker på hur mycket hon ville hinna träffa mitt barn, sitt första barnbarnsbarn innan cancern åt upp hennes kropp. Det är bara 2,5 månad kvar och det gör så ont i mig att dom aldrig får träffas...


Vila i frid farmor.
En gång skall du vara en av dem som levat för längesen.
Jorden skall minnas dig så som den minns gräset och skogarna,
det multnade lövet.
Så som myllan minns och så som bergen minns vindarna.
Din frid ska vara oändlig så som havet.

Pär Lagerkvist

mustasch klär en karl.

Min cowboy har på eget initiativ odlat mustasch. Den blir jättefin och den klär honom verkligen. Han tror att det har något att göra med att han snart ska bli pappa. Jag vet bara att om man kan ha mustasch och passar i det, så ska man i alla fall testa på det. Det kan vara väldigt tjusigt.

Idag är jag ledig idag och sitter just nu och planerar och funderar över the big event på lördag. Eller middagen med stort M i alla fall eftersom våra föräldrar ska få träffa varandra för första gången. Jag kommer nog vara lite nervös. Kommer dom vara det?

En snabb lista.

PERSONLIGT
vad heter du: Marika
vart bor du: Sundsvall
hur lång är du: 168
ögonfärg: Blå/Grå
hårfärg: Just nu brunt med slingor

SENASTE PERSON SOM
du sov i samma säng som: Min cowboy.
du pratade med: Samma där.
du gick på bio med: Samma igen.
du gick på stan med: Kia.
som såg dig gråta: Cowboy.
skällde på dig: Någon kund förmodligen.

låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Tyvärr oftast väldigt dåliga låtar. Sist var det "15 minuter från Eslöv"...
vill du gifta dig: Har aldrig drömt om bröllop, men nu när jag ska ha barn, känns det jättekonstigt om inte hela familjen har samma efternamn.
kör du bil: Japp.
har du ett jobb: Jo.
gillar du att ha folk omkring dig: Ja, precis lika mycket som jag kan uppskatta att vara ensam.
är du ett hälsofreak: Nej, jag ligger nog på en lagomt hälsosam nivå.
Sista alkoholdrycken: Jag gissar på rött vin, men eftersom det var sådär 29 veckor sedan så vet jag inte.
Sista bilfärd: I lördags.
Sista filmen du såg: "The ugly truth" igår
Sista ringda telefonsamtal: Till mitt jobb för att meddela att jag fortfarande är sjuk.
Sista bubbelbadet: I Egypten.
Sista måltiden: Resterna av en pizza för 1 timme sedan.


2 år

Så mycket som kan förändras på 2 år.

För 2 år sedan flyttade jag ifrån någon och bodde för första gången i mitt liv helt ensam. Det blev iofs inte långvarigt, men jag trivdes väldigt bra. 
För drygt 1 år sedan bar det iväg till Matfors och hus. Tre katter och en hund och det var en fin tid där med. Var även iväg en sväng till Norge och jobbade. Sen flyttade jag återigen ensam till en lägenhet. Det var sommar och som jag minns det nu, var det sol varenda dag. Vi satt på filtar i gräset och skrattade och njöt, livet var roligt och snart hade jag träffat en pojke.

På hösten 2009 plussade jag ett G-test. Eller 4 st för att vara på den säkra sidan... Jag och min cowboy bestämde oss för att abort inte var ett alternativ, så nu sitter jag här, gravid i vecka 29 och boendes på adress nummer 15.


Livet blir inte alltid som man tänkt sig och det behöver ju inte vara en dålig sak!

RSS 2.0